Servicii

Esti aici >> Acasa >> Servicii

PROTETICA DENTARA

Protetica este tratamentul dentar avansat care urmareste optimizarea sanatatii dumneavoastra dentare.

Cabinet nostru ofera solutii moderne de protezare, deosebit de estetice:

  • Lucrari de ceramica pe zirconiu: zirconiul este un material deosebit de estetic, rezistent, biocompatibil.

  • Coroanele metalo-ceramice constituie o solutie excelenta pentru obtinerea fizionomiei. Sunt cele mai uzuale in cabinetele stomatologice din Romania. Prezinta un suport metalic care sustine ceramica (portelanul) ,dar asta nu prezinta o piedica pt obtinerea unei estetici deosebite, iar costurile in cazul acestui tip de dinti sunt considerabil mai mici fata de zirconiu (diferentele apar si din procedurile de realizare dar si din proprietatile suportului). Zirconiul avand proprietati mai bune decat Cr-Ni sau alte aliaje metalice,  nu inseamna ca solutia metalo-ceramica nu este buna.

  • Proteze partiale sau totale;

  • Proteze scheletate clasice sau cu sisteme speciale de mentinere, sprijin si stabilizare. In cazul în care câmpul protetic nu prezintă dinţi restanţi suficienţi peste care să se poata confecţiona lucrări protetice fixe (punţi) şi stabilitatea dinţilor existenţi este corespunzătoare, atunci se poate opta pentru o soluţie combinată, alcătuită dintr-o parte fixă (punte), care vine cimentată peste dinţii restanţi şlefuiţi, şi o parte mobilizabilă, care se ataşează intim de capătul punţii prin sisteme speciale de ancorare. Partea mobilizabilă a lucrării are sprijin mixt deci prin intermediul sistemelor speciale de ancorare se sprijină pe punte, iar capetele se culcă pe creasta edentată.

  • Solutii moderne pentru protezare fixa si mobila;

  • Tratament de echilibrare ocluzala.

  • RCR (reconstituire corono-radiculara). Din diverse motive dintele dumneavoastra se poate deteriora, fisura, degrada, in asa fel incat sa nu se poata sustine. Pentru reconstructia lui, o alternativa pe care o sa v-o recomande medicul stomatolog este RCR – ul . RCR-ul este un pivot de legatura din fibra de sticla (glassionomer), Cr-Ni,  aur, ZrO2, etc. care ajuta la sustinerea compozitiei dintelui